O‘zbek palovi, ya’ni O‘sh nomi bilan ham tanilgan, O‘zbekistonning milliy taomi bo‘lgan guruchli va mazali palovdir. Bu butun Markaziy Osiyo boʻylab mashhur taom boʻlib, uni qoniqarli va mazali taʼmi bilan koʻpchilik yoqtiradi. Agar siz ushbu mazali taomni uyda tayyorlashga qiziqsangiz, o‘zbek palovini qanday tayyorlash bo‘yicha bosqichma-bosqich qo‘llanmani o‘qing.
Tarkibi:
- 2 stakan uzun donli guruch
- 0,5 kg mol go'shti yoki tovuqdan
- 2 piyoz
- 3 ta katta sabzi
- 1 bosh sarimsoq
- 1 choy qoshiq zira urug'i
- 1 choy qoshiq koriander urug'i
- 1 choy qoshiq tuz
- 1/2 chashka o'simlik yog'i
- 6 stakan suv
Ko'rsatmalar:
- Guruchni sovuq suvda yuving va kamida 30 daqiqa davomida idishga soling.
- Go‘shtni mayda bo‘laklarga bo‘lib, tuz seping.
- Piyozni tozalang va ingichka bo'laklarga bo'ling. Sabzini uzun ingichka bo'laklarga kesib oling.
- Katta qozonda yog'ni o'rtacha olovda qizdiring va go'shtni qo'shing. Har tomondan qizarib ketguncha pishiring.
- Piyozni qozonga soling va ular yumshoq va shaffof bo'lguncha pishiring.
- Sabzini qozonga solib, biroz yumshaguncha pishiring.
- Zira va koriander urug'ini maydalab, sarimsoq boshi bilan birga qozonga qo'shing.
- Idishga suv qo'shing va kamida 40 daqiqa qaynatib oling.
- Suv tiniq bo'lguncha guruchni kamida 7 marta sovuq suvda yuving. Guruchdan suvni to'kib tashlang va guruchni qozonga qo'shing.
- Guruch qo'shayotganda suv sathi guruch sathidan 1 sm yuqori bo'lishiga ishonch hosil qiling
- Suvni aralashtirmasdan qaynatib oling, suv va moy tubida qolsa, issiqlikni minimal darajaga tushiring.
- Idishni yaxshi qopqoq bilan yoping. Taxminan 15-20 daqiqa pishiring, bu vaqt ichida qopqog'ini ochmang
- Qopqoqni olib tashlang va palovni sekin aralashtiring. Shiran yoki maydanoz kabi yangi o'tlar bilan issiq qilib xizmat qiling.
Mana, har qanday vaziyat uchun juda mos bo'lgan mazali va o'zbek palovi retsepti. Ushbu taomni uyda tayyorlashga harakat qiling va oilangiz va do'stlaringizni oshpazlik mahoratingiz bilan hayratda qoldiring. Rohatlaning!
Agar siz birinchi marta muvaffaqiyatga erisha olmasangiz, taslim bo'lmang, odatda 4 martadan keyin yahshi bo'ladi. O'zbekistonda shunday naql bor: yaxshi palov uchun go'sht, piyoz, sabzi, guruch, suv va bitta O'zbek kerak
1 Izoh(lar)
Juda zo'r ekan meniki ham mazali chiqdi
Leave a Comment